mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Twarożek migdałowy

Dodane przez w w do chleba
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5141
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_twarozekmigdalowy_n2.png

Porcja twarożku migdałowego na kanapkę (12g) ma 0,5 wymiennika. Jeżeli wasze dziecko lub wy nie tolerujecie białka mleka krowiego, twarożek migdałowy jest bardzo cennym źródłem wapnia.

Składniki:

• 80g migdałów bez łupinek (gotowych lub zblanszowanych i obranych),

• 10 łyżek (90g) mleka ryżowego),

• 4 łyżeczki (20g) soku z cytryny,

• sól (najlepiej himalajska),

• świeżo zmielony pieprz.

Migdały zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia migdały, mleko, sok z cytryny miksujemy w blendrze na gładki twarożek, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. Smakuje ze szczypiorkiem, pietruszką czy rzodkiewką.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_twarozekmigdalowy_ww_20140105-114200_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_twarozekmigdalowy_tab_20140105-114210_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_twarozekmigdalowy_cal.png

 

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: bezglutenowe migdały

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 23 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się