mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Zupa z boćwiną i szczyptą kurkumy

Dodane przez w w zupy
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6177
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_zupazbocwina_n2.png

Jedna porcja zupy zawiera jedynie 1 wymiennik - naprawdę niedużo, czasem nie trzeba nawet insuliny a zupa jest bardzo wartościowa, zwłaszcza dla osób z cukrzycą typu 1.

Składniki:

• 50g marchewki

• 50g korzenia pietruszki

• 140g boćwiny (buraka liściowego)

• 1l bulionu warzywnego

• 80g śmietany 18%

• 5g mąki orkiszowej

• 2 łyżki cytryny

• szczypta kurkumy

Marchewkę i korzeń pietruszki ścieramy na tarce, gotujemy w bulionie ok. 10-15 minut. Kroimy drobno boćwinę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości przez kilka minut. Dodajemy śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotowujemy. Dodajemy cytrynę i szczyptę kurkumy.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_zupazbocwiny_ww_20140105-121403_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_zupazbocwiny_tab_20140105-121413_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_zupazbocwiny_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość sobota, 25 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
przekąski (15)
przystawki (15)
do chleba (15)
ludzie (3)

Zaloguj się