mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

kuchnia

Wiemy ile pracy trzeba włożyć, żeby przeliczyć w każdej ugotowanej po raz pierwszy potrawie wymienniki. Przecież chcemy, żebyśmy my i nasze dzieci jedli różnorodnie. Postanowiliśmy dzielić się z Wami tą wykonaną pracą. Żeby było łatwiej.

Dodane przez w w desery

b2ap3_thumbnail_galaretkazbrzoskwiniami.pngEkologiczna galaretka z, najlepiej, ekologiczną brzoskwinią, to idealna para. Porcja o wadze 150 g ma 2,2 WW. 100g ma 61 kcal.

Przeczytano: 1702
Oceń ten wpis:
0

Dodane przez w w dania główne

b2ap3_thumbnail_pulpetygotowane.pngPulpety gotowane w wywarze z mięsa drobiowego. My zjedliśmy je z opiekanymi w rozmarynie ziemniakami i smażoną młodą kapustą. Było pyszne :-) Jeden o wadze 45 g ma 0,6 wymiennika, w tym 0,1 WW i 0,5 WBT. 100g ma 115 kcal.

Przeczytano: 1974
Oceń ten wpis:
0

Dodane przez w w desery

b2ap3_thumbnail_koktajltruskawkowy.png

Pyszny koktajl truskawkowy - idealny w gorący dzień. Porcja o wadze 200 g ma 2,0 wymienniki, w tym 1,8 WW i 0,2 WBT. 100g ma 47 kcal.

Oznaczone w: truskawki
Przeczytano: 2022
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w dania główne

b2ap3_thumbnail_risottogrzybowe.pngRisotto grzybowe, z pieczarkami i suszonymi grzybami leśnymi - porcja o wadze 170g ma 5 wymienników, w tym 3,3 WW i 1,7 WBT. Pycha. 100g ma 173 kcal.

Oznaczone w: ryż
Przeczytano: 2024
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w śniadaniowo

b2ap3_thumbnail_pastajajeczna.pngIdealny dodatek na kanapkę. Porcja o wadze 17 g ma 0,5 wymiennika, w tym 0,2 WW i 0,3 WBT. 100g ma 215 kcal.

Przeczytano: 2502
Oceń ten wpis:

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się