mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Ciche Wody

Dodane przez w w podróże
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1228
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_DSC_1116d.jpgPierwszy tydzień wakacji spędziliśmy w ekologicznym gospodarstwie agroturystycznym Ciche Wody na Mazurach. Jeżeli szukacie ciszy i spokoju a wasze dzieci nie mają babć i dziadków mieszkających na wsi to to miejsce jest dla Was.

Każde z nas znalazło tam coś dla siebie. Ciszę i spokój, to przede wszystkim, brak telewizora, zazwyczaj brak sieci, dużo wolnej przestrzeni jak okiem sięgnąć, że można iść, iść i iść i ... nikogo nie spotkać, zieleń i powietrze, którym można się zachłysnąć. Dla Zuzi było to też miejsce gdzie można zaganiać owce, wyganiać i przeganiać, przynosić jajka prosto od kur i mleć ziarno na chleb. No i jedzenie. Tego nie da się pominąć. Właściciele, Ania i Wojtek, gotują ekologicznie i przepysznie. Używają w swojej kuchni również chwastów. Więc takie pyszności jak babka lancetowata w cieście albo pesto z podagrycznika gościły na naszym stole. Dla mięsożerców też coś jest, a i owszem, kaczka pieczona w niskiej temperaturze z tak chrupiącą skórką, że kłóciliśmy się, kto ją zje, wątróbka z rydzami, mniam mniam, no i przepyszna ekologiczna wołowina z bydła rasy limousine, no i ryby, jak szczupak na liściach selera, którego tego samego dnia rano, całego i świeżego widzieliśmy w kuchni. Ach no i oczywiście kołduny z jagnięciną, a dokładniej kołduny litewskie zapiekane w średniowiecznych skorupach (niżej na zdjęciu) za które właściciele dostali pierwszą nagrodę w konkursie "Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy".  No nie da się tego zapomnieć :-).

b2ap3_thumbnail_DSC_0559.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0560.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0611.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0999.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1001.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0582.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0636.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0596.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0725.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0784.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0920.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1116c.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1094.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0557a.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1116.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1116a.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1116b.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0869.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0758.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0761.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0656.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0657.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0664.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0665.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0682.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0807.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0808.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0833.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1085.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1089.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0910a.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1006.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1007.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1009.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1028.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1043.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1052.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1059.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1064.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1079.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_1080.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0929.jpg

b2ap3_thumbnail_DSC_0987.jpg

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 21 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się