70 g cykorii (ok. 2 sztuk, podzielonych na listki, można pokroić je drobniej)
80 g grejfruta (waga po wyfiletowaniu)
20 g orzeszków piniowych uprażonych na patelni
10 g soku z cytryny
6 g musztardy dijon
10 g oliwy z oliwek
Przygotowanie
Łączymy sok z cytryny z musztardą i oliwą z oliwek. Dobrze wymieszanym sosem polewamy wymieszane cykorię, fileciki z grejpfruta i posypujemy orzeszkami pinii.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 2 Kalorie: 147 kcal Białka: 2,8 g Tłuszcze: 12.3 g Cukry: 6.4 g Wymienniki: 1.8 WW: 0.6 WBT: 1.2
Recipe by 3mamcukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/salatki/surowka-z-cykorii-i-grejpfrutow/