Pesto z czosnku niedźwiedziego
 
Składniki
  • 20 g liści czosnku niedźwiedziego
  • 50 g pestek dynii
  • 20 g parmezanu
  • 8 łyżek (72 g) oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól, pieprz
Przygotowanie
  1. Pestki dynii zrumienić na patelnii, ostudzić. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Przechowywać w słoiczku zalanym cienką warstwą oliwy.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 523 kcal Białka: 10.7 g Tłuszcze: 51.4 g Cukry: 4.6 g Wymienniki: 5.5 WW: 0.5 WBT: 5.0
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego/