Croque-monsieur
 
Składniki
  • 2 kromki pieczywa tostowego
  • 1 plasterek szynki
  • 1 plasterek ementalera
  • 25 g masła
Przygotowanie
  1. Na kromkę chleba kładziemy szynkę i ser, przykrywamy drugą kromką i ściskamy je lekko. W ten sam sposób postępujemy z dwiema pozostałymi kromkami. Na patelni topimy 25 g masła i na średnim ogniu z każdej strony przysmażamy kanapki. Gdy tylko sie zezłocą, a ser stopi, croque-monsieur jest gotowy.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 1 Kalorie: 477 kcal Białka: 9.8 g Tłuszcze: 34.2 g Cukry: 32.5 g Wymienniki: 6.7 WW: 3.2 WBT: 3.5
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/croque-monsieur-i-croque-madame/