Lody bananowo-truskawkowe
 
Składniki
  • 300 g mrożonych truskawek
  • 300 g bananów
  • 100 g śmietany 30%
  • 30 g syropu kokosowego
Przygotowanie
  1. Banany pokrój na plasterki i włóż do zamrażarki pomiędzy dwoma warstwami nieprzywierającego papieru do pieczenia. Mróź przez minimum 4 godzin lub przez całą noc.
  2. Umieść truskawki, banany, śmietanę i syrop kokosowy w malakserze. Miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przełóż do foremek, włóż patyczki i schładzaj przez ok. 4 godziny w zamrażarce.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 12 Kalorie: 104 kcal Białka: 1.0 g Tłuszcze: 4.4 g Cukry: 15.0 g Wymienniki: 1.9 WW: 1.5 WBT: 0.4
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/lody-bananowo-truskawkowe/