Krem - ricottę, syrop klonowy, kakao i ekstrakt z wanilli umieść w mikserze i mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wstaw do lodówki na 1 godzinę przed nałożeniem na muffinki.
Piekarnik rozgrzej do 160ºC. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Wszystkie składniki i odrobinę soli włóż do miski. Mieszaj aż masa będzie gładka. Podziel ciasto równo pomiędzy papilotki. Piecz przez 25 minut lub do chwili aż włożony patyczek w ciasto będzie suchy. Wyciągnij z piekarnika i studź na kratce aż do osiągnięcia temperatury pokojowej. Nałóż krem.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 12 Kalorie: 332 kcal Białka: 8.6 g Tłuszcze: 21.4 g Cukry: 26.2 g Wymienniki: 4.9 WW: 2.6 WBT: 2.3
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/muffinki-kakaowe/