Pasta z makreli
 
Składniki
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 150 g makreli wędzonej (bez ości i skóry)
  • 30 g majonezu
  • 5 g chrzanu (ze słoiczka)
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • posiekana pietruszka
Przygotowanie
  1. Twaróg przekręć przez maszynkę lub przetrzyj przez praskę. Dodaj majonez oraz makrelę. Całość doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Dodać posiekaną pietruszkę.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 218 kcal Białka: 17.9 g Tłuszcze: 12.3 g Cukry: 9.0 g Wymienniki: 2.7 WW: 0.9 WBT: 1.8
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/dochleba/pasta-z-makreli/