Kotleciki z indyka z gomashio
 
Składniki
  • zmielona pierś z indyka - 500 g
  • jajko - 1 sztuka
  • otręby orkiszowe - 30 g, w tym 15 g na panierkę
  • gomashio - 2,5 g
  • pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek z drugiego tłoczenia (do smażenia) - 1 łyżka
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki wymieszałam, uformowałam kotleciki i obtoczyłam w otrębach orkiszowych. Smażyłam na łyżce oliwy, jak zabrakło podlałam wodą.
  2. Gomashio zawiera w sobie sezam i sól morską dlatego dodatkowo nie dodawałam soli.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 6 Kalorie: 157 kcal Białka: 19.2 g Tłuszcze: 8.4 g Cukry: 1.2 g Wymienniki: 1.6 WW: 0.1 WBT: 1.5
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/kotleciki-z-indyka-z-gomashio/