Do miski włóż wszystkie składniki i dobrze wymieszaj (najlepiej ręką). Dwie blachy do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Masę podziel na dwie równe części. Używając szpatuły lub wałka (w ostateczności ręki) rozprowadź i rozwałkuj masę na grubość 6 mm. Piecz przez 20 minut.
Potnij na kawałki 3 cm x 10 cm. Odstaw do wystygnięcia. Możesz podać je z serkiem kozim ale dobry będzie też hummus lub inne smarowidło. Smacznego :-)
Krakersy można przechowywać do 3 tygodni w szczelnym pojemniku.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 547 kcal Białka: 27.4 g Tłuszcze: 43.3 g Cukry: 11.8 g Wymienniki: 6.0 WW: 1.2 WBT: 5.0
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/domowepieczywo/pelnoziarniste-krakersy-dukkah/