Zupa z boćwiną i szczyptą kurkumy
Składniki
50g marchewki
50g korzenia pietruszki
140g boćwiny (buraka liściowego)
1l bulionu warzywnego
80g śmietany 18%
5g mąki orkiszowej
2 łyżki cytryny
szczypta kurkumy
Przygotowanie
Marchewkę i korzeń pietruszki ścieramy na tarce, gotujemy w bulionie ok. 10-15 minut. Kroimy drobno boćwinę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości przez kilka minut. Dodajemy śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotowujemy.
Dodajemy cytrynę i szczyptę kurkumy.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie:
35
Białka:
1.4
Tłuszcze:
2.2
Cukry:
2.4
Wymienniki:
0.5
WW:
0.2
WBT:
0.3
Recipe by
3mam cukier
at https://3mamcukier.pl/kuchnia/zupy/zupa-z-bocwina-i-szczypta-kurkumy/
3.5.3229