Mięso z indyka pokrój w małe kawałki. Na dnie dużego garnka z grubym dnem rozgrzej kilka łyżek oleju i obsmaż mięso, jeżeli to konieczne to partiami.
Dodaj kalafiora pokrojonego w małe kawałki, przyprawy i chwilę obsmaż. Następnie dodaj trawę cytrynową, passatę pomidorową, pastę curry i mleko kokosowe.
Wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 15-18 minut aż kalafior będzie al dente. Dodaj ciecierzycę i gotuji jescze kilka minut.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 109 kcal Białka: 8.8 g Tłuszcze: 5.8 g Cukry: 5.3 g Wymienniki: 1.4 WW: 0.5 WBT: 0.9
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/curry-z-indykiem-i-kalafiorem/