Klopsiki jaglane z łososiem
 
Składniki
  • 150 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 150 g surowego łososia
  • 1 jajko
  • 15 g lnu mielonego odtłuszczonego
  • sól (najlepiej himalajska)
  • pieprz
Przygotowanie
  1. Kaszę ugotować wg przepisu Kasza jaglana rozgrzewająca, ostudzić. Łososia drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Uformować klopsiki i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C (z termoobiegiem) przez 15-17 minut. Można podawać z sosem z jogurtu z dodatkiem cytryny i majeranku, kiszonym ogórkiem i co komu przyjdzie do głowy. Są pyszne i syte.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 172 kcal Białka: 13.9 g Tłuszcze: 8.6 g Cukry: 9.7 g Wymienniki: 2.3 WW: 1.0 WBT: 1.3
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/klopsiki-jaglane-z-lososiem/