Jajka ubij z cukrem. Dodaj do nich esencję waniliową, olej i większość wody. Do mokrych składników dodaj suche i wymieszaj dokładnie. Pozostałą ilością wody reguluj gęstość ciasta.
Rozgrzać gofrownicę. Posmaruj powierzchnię do smażenia olejem. Nakładaj ciasto chochlą i rozprowadź ciasto dokładnie po całej powierzchni.Gofry piecz przez około 4 minuty lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
Po upieczeniu odkładaj je na metalową kratkę.
Podawaj z ulubionymi składnikami.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 7 Kalorie: 356 kcal Białka: 6.1 g Tłuszcze: 14.5 g Cukry: 50.4 g Wymienniki: 6.5 WW: 5.0 WBT: 1.5
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/gofry-bezlugtenowe/