95 g masła orzechowego "crunchy" (z kawałkami orzechów)
125 g dżemu z czerwonych pomarańczy
Na wierzch
60 g dżemu z czerwonych pomarańczy
orzechy ziemne do posypania
Przygotowanie
Piekarnik nagrzej do 180 °C.
Formę na muffiny wyłóż 12 papilotkami.
Wymieszaj w misce mokre składniki - śmietanę, olej, jajka i masło orzechowe. Do drugiej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, dodaj cukier i ertrol i dokładnie wymieszaj. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj (delikatnie, łyżką, tylko do połączenia się składników).
Nałóż po jednej łyżce ciasta do papilotek, następnie połóż po łyżeczce dżemu i przykryj pozostałym ciastem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 22 minuty do suchego patyczka.