Wodę wlej do rondelka, dodaj cukier i erytrol, mieszając podgrzewaj aż cukry się rozpuszczą. Gdy syrop zacznie się gotować odstaw z ognia (nie ma konieczności studzenia).
Czekoladę połam na drobne kawałki (lub użyj kaletek) i roztop. Wlej gorący syrop, dodaj tofu i wszystko zmiksuj blenderem na gładki mus.
Przelej do pojemników i schłódź przez ok. pół godziny.
Udekoruj wiórkami czekolady lub sezonowymi owocami.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 4 Kalorie: 190 kcal Białka: 5.3 g Tłuszcze: 13.1 g Cukry: 12.6 g Wymienniki: 4.0 WW: 1.9 WBT: 2.1
Recipe by 3mam cukier at https://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/mus-czekoladowy-z-tofu/