Ciasteczka bananowe bezglutenowe, bez jajek. Ma艂e, podr臋czne, w sam raz do ma艂ej kawki 馃檪 Jedno ciasteczko o wadze 28 g ma 1.7 wymiennika, w tym 0.9 WW i 0.8 WBT. 100g ma 432 kcal.
Ciasteczka bananowe [bezglutenowe]
Porcje
16
porcjeCooking time
40
minutKalorie
432
kcalWymienniki
6.3
WW
3.3
WBT
3.0
W臋glowodany
33
gWarto艣膰 od偶ywcza w 100g
Sk艂adniki
260 g banan贸w
240 g m膮ki z orzech贸w laskowych
50 g miodu
50 g syropu z agawy
1 艂y偶eczka cynamonu
- Posypka
15 g cukru demerara
陆 艂y偶eczki cynamonu
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzej do 160掳C.
- Banany rozgnie膰 na papk臋 widelcem. Dodaj do nich m膮k臋 orzechow膮, mi贸d, syrop z agawy i 陆 艂y偶eczk臋 cynamonu i dok艂adnie wymieszaj.
- osobnej miseczce wymieszaj cukier z cynamonem.
- Mas臋 podziel na 16 cz臋艣ci, uformuj kulki, prze艂贸偶 na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia i delikatnie sp艂aszcz d艂oni膮.
- Posyp cukrem zmieszanym z cynamonem.
- Piecz przez ok. 40 minut a偶 ciasteczk膮 b臋d膮 kruche w dotyku. Pozostaw do ostygni臋cia na blaszce.
Smacznego 馃檪
Dodaj komentarz