Surówka z fenkułu cukinii i jabłka – przepyszna i lekka. Kwaskowate jabłka i musztarda dodają jej charakteru.
Surówka z fenkułu, cukinii i jabłka
Porcje
4
Kalorie
47
kcalWymienniki
0.8
WW
0.5
WBT
0.3
Węglowodany
54
gWartość odżywcza w 100g
Składniki
100 g cukinii
100 g jabłka (powinno być kwaśne, np. Granny Smith)
100 g fenkułu
łyżka świeżej mięty
- Dressing
100 g jogurtu greckiego
10 g musztardy dijon
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie
- Składniki dressingu wymieszaj i odstaw.
- Cukinię i fenkuł pokrój w julienne. Jabłka w cieniutkie plasterki. Jabłek i cukinii nie obieraj ze skórki. Dodaj posiekaną i miętę i wszystko wymieszaj z dressingiem. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz