Pasta jajeczna to idealny dodatek na kanapkę. Porcja o wadze 17 g ma 0,5 wymiennika, w tym 0,2 WW i 0,3 WBT. 100g ma 215 kcal.
Pasta jajeczna
Składniki
- 4 jajka
- 45 g majonezu (dałam bezglutenowy)
- 25 g śmietany 18%
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 minut od zawrzenia wody). Obierz je i zetrzyj na tarce (możesz też drobno posiekać). Dodaj majonez, śmietanę, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 215 kcal Białka: 7.9 g Tłuszcze: 14.4 g Cukry: 13.5 g Wymienniki: 3.0 WW: 1.4 WBT: 1.6
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz