Dzisiaj smoothie jaglane z bananem i mango również od pasjonata kaszy jaglanej – Gotuj zdrowo. Porcja o wadze 260 g ma 4 wymienniki w tym 3,5 WW i 0,5 WBT. Bardzo smaczne i pożywne.
Smoothie jaglane z bananem i mango
Składniki
- 200 g kaszy jaglanej ugotowanej
- 400 g mleka kokosowego
- 220 g mango
- 100 g banana
- 25 g daktyli (waga bez pestek)
- młody jęczmień
Przygotowanie
- Mango obieramy i wycinamy miąższ. Daktyle tniemy na mniejsze kawałki. Banana obieramy ze skórki i tniemy w plasterki. Wszystkie składniki dodajemy do naczynia i miksujemy na gładką masę koktajlową.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 4 Kalorie: 72 kcal Białka: 1.6 g Tłuszcze: 1.4 g Cukry: 13.3 g Wymienniki: 1.5 WW: 1.3 WBT: 0.2
Kaszę jaglaną gotujemy według tego przepisu.
Smacznego 🙂
JOANNA
Fantastyczne w smaku
Świetnie wyważone -nie za słodkie.Jednak nie są to smaki Hani
Moje jak najbardziej tak.Poza tym zrobiłam po raz pierwszy mleko kokosowe. Bardzo smaczne nawet sauté.:)