Ciepły chleb tostowy, delikatne awokado, dodający charakteru cheddar i łagodności caciocavallo – idealne na śniadanie lub kolację. Tost o wadze 108 g ma 2,6 wymiennika, w tym 1,1 WW i 1,5 WBT. 100g ma 177 kcal.
Tost z awokado i serami
Składniki
- 2 kromki chleba tostowego
- 40 g awokado
- 15 g cheddara
- 20 g caciocavallo
- 10 g masła
- sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- Zewnętrzne strony chleba posmaruj masłem. Awokado pokrój na plastry. Na tosta połóż warstwę sera caciocavallo. Na to plastry awokado - dopraw je solą i pieprzem - i przykryj je serem cheddar i drugim tostem. Smaż na średnio rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony aż tosty będą złociste a sery roztopione.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 177 kcal Białka: 7.4 g Tłuszcze: 11.9 g Cukry: 10.0 g Wymienniki: 2.4 WW: 1.0 WBT: 1.4
Smacznego 🙂
Inspiracja: Donna Hay
Dodaj komentarz