Tost z fet膮, bobem i szparagami – takie 艣niadanie to my lubimy 馃檪 Jedna kromka tak przygotowanego tosta ma 4.0 wymienniki, w tym 2.2 WW i 1.8 WBT. 100 g ma 234 kcal.
Tost z fet膮, bobem i szparagami
Sk艂adniki
- kromka 偶ytniego chleba
- 艂y偶eczka mas艂a i odrobina oleju
- 35 g ricotty
- 35 g fety
- 15 g bobu (waga po obraniu)
- 15 g szparag贸w
Przygotowanie
- B贸b ugotuj w osolonej wodzie (ok. 5 minut; mro偶ony ok. 7 minut - nawet je偶eli na opakowaniu jest napisane "gotowy w 20 minut"). Po ugotowaniu i obraniu ziarenka maj膮 by膰 spr臋偶yste.
- Patelni臋 grillow膮 skrop olejem i obsma偶 na niej szparagi przez kilka minut.
- Tost posmaruj mas艂em i r贸wnie偶 opiecz na patelni grillowej.
- Tak przygotowany tost posmaruj ricott膮, po艂贸偶 rozdrobnion膮 fet臋, obrany b贸b i zgrillowane szparagi. Mo偶esz przybra膰 mikrozio艂ami i skropi膰 oliw膮 pietruszkow膮 (zmiksuj natk臋 pietruszki z oliw膮 i przeced藕 j膮 przez drobne sitko).
Warto艣膰 od偶ywcza w 100g
Porcje: 1 Kalorie: 234 kcal Bia艂ka: 8.2 g T艂uszcze: 14.g Cukry: 18.8 g Wymienniki: 4.0 WW: 2.2 WBT: 1.8
Smacznego 馃檪
Dodaj komentarz