Ciepły chleb tostowy, delikatna jajecznica i wędzony pstrąg to idealny zestaw śniadaniowy, który ma 3,5 wymiennika, w tym 1,2 WW i 2,3 WBT. 100g ma 248 kcal.
Tost z wędzonym pstrągiem i jajecznicą z mascarpone
Składniki
- 3 kromki chleba tostowego
- 2 jajka
- 90 g mascarpone
- 60 g wędzonego pstrąga
- 10 g masła
- sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- Włóż do miski jajka, mascarpone, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Rozpuść masło na rozgrzanej patelni. Wlej przygotowane składniki i smaż, nie mieszając, przez ok. 30 sekund lub gdy zacznie gęstnieć. Używając drewnianej łyżki, delikatnie mieszaj jajka aż będą usmażone. Połóż ciepłą jeszcze jajecznicę na podpieczony tost. Nałóż na nią wędzonego pstrąga, udekoruj ziołami i dopraw solą i pieprzem.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 3 tosty Kalorie: 248 kcal Białka: 10.8 g Tłuszcze: 18.3 g Cukry: 10.2 g Wymienniki: 3.1 WW: 1.1 WBT: 2.0
Smacznego 🙂
Inspiracja: Donna Hay
Dodaj komentarz