Pasta z bobu – samo zdrowie od Jadłonomii. Porcja na kanapkę, 15 g ma 0,3 wymiennika.
Pasta z bobu
Składniki
- 200 g bobu, ugotowanego i obranego (potrzeba ok. 350g w łupince),
- 2 łyżki (10 g) soku z cytryny,
- 4 łyżki (4 g) mięty,
- 2 łyżki (3 g) posiekanego koperku
- 2 łyżki (18 g) oliwy z oliwek
- ząbek czosnku (5 g)
- sól (najlepiej himalajska) i pieprz
Przygotowanie
- Wszystkie składniki włożyć do naczynia blendera i zmiksować na pastę. Spróbować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 128 kcal Białka: 6.3 g Tłuszcze: 8.0 g Cukry: 7.9 g Wymienniki: 1.8 WW: 0.8 WBT: 1.0
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz