Filet z pstrąga gotowany na parze – prosty przepis, ale go brakowało. Porcja pysznego pstrąga o wadze 110g ma 2WBT.
Filet z pstrąga gotowany na parze
Składniki
- filet pstrąga (płat bez skóry) - 250 g
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- dowolne przyprawy (majeranek, tymianek)
Przygotowanie
- Z płata pstrąga wyciągamy ości, przyprawiamy i gotujemy na parze ok. 7 minut. Waga podana tutaj z uwagi na prostotę przepisu nie ma istotnego znaczenia w końcowym przeliczaniu wymienników.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 184 kcal Białka: 21.3 g Tłuszcze: 11.0 g Cukry: 0.0 g Wymienniki: 1.8 WW: 0.0 WBT: 1.8
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz