Porcja kurczaka w panierce z musztardy dijon, wędzonej papryki i panko o wadze 115 g ma 3.5 wymiennika, w tym 1 WW i 2.5 WBT. 100 g ma 255 kcal.
Kurczak w panierce z dijon
Porcje
5
porcjeKalorie
255
kcalWymienniki
3.1
WW
0.9
WBT
2.2
Węglowodany
9
gWartość odżywcza w 100 g
Składniki
500 g mięsa z piersi kurczaka, bez skóry
50 g musztardy dijon
50 g panko lub bułki tartej
1 łyżka ostrej wędzonej papryki
sól i świeżo mielony czarny pieprz
olej słonecznikowy
Przygotowanie
- Wymieszaj musztardę i z wędzoną papryką oraz szczyptą soli i pieprzu.
- Pierś z kurczaka pokrój na kawałki i posól. Obtocz je w musztardzie z papryką a następnie w panko.
- Rozgrzej patelnię, wlej olej słonecznikowy. Smaż kawałki kurczaka na rozgrzanym oleju (żeby nie wchłonęły za dużo tłuszczu), aż będą chrupiące. Osusz je na papierowym ręczniku.
- Poddawaj z ryżem i cząstkami limonki.
Przepis za JEDZ Nigela Slatera
Dodaj komentarz