Baton orzechowo-dyniowy bezglutenowy, bez pieczenia, o wadze 50 g ma 3.1 wymiennika, w tym 1.4 WW i 1.7 WBT. 100g ma 445 kcal.
Baton orzechowo-dyniowy [bezglutenowy] [low FODMAP]
Czas przyg.
Czas pieczenia
Czas ogółem
Składniki
- 250 g masła orzechowego 100% gładkiego
- 115 g syropu klonowego
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- 125 g płatków quinoa
- 50 g białka dyni w proszku
- 50 g pestek dyni
- szczypta soli
Przygotowanie
- Wyłóż kwadratową foremkę 20x20 cm (najlepiej z wyjmowanym dnem) papierem do pieczenia.
- Do garnuszka włóż masło orzechowe i syrop klonowy. Mieszając zagotuj i gotuj jeszcze przez 30 sec. Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Przełóż do foremki i wyrównaj szpatułą. Schłódź w lodówce minimum 1 godzinę. Po schłodzeniu podziel na 12 kawałków.
- Możesz przechowywać w lodówce do tygodnia czasu.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 12 Kalorie: 445 kcal Białka: 20 g Tłuszcze: 28.2 g Cukry: 28 g Wymienniki: 6.1 WW: 2.8 WBT: 3.3
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz