Pasta z indyka i awokado jest dobrym pomysłem na kanapkę. Udało mi się przekonać do niej Zuzię jak już ustaliłyśmy, że kanapek nie należy oceniać po kolorze. Porcja na kanapkę (15g) to 0,3 wymiennika.
Pasta z indyka i awokado
Składniki
- 200 g indyka (ja biorę część z przepisu: Pieczona pierś z indyka)
- 150 g awokado
- 10 g limonki
- 2 g posiekanej kolendry
- 36 g oliwy extra virgin
Przygotowanie
- Indyka kroimy na kawałki. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę. Można go oczywiście pomiąć. Nie wpływa to na przeliczenie wymienników.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 221 kcal Białka: 13.6 g Tłuszcze: 17.7 g Cukry: 1.8 g Wymienniki: 2.3 WW: 0.2 WBT: 2.1
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz