Pieczony kalafior, nerkowce, chrupiące jabłko, posmak dymnego curry – przepyszna sałatka, która może być dodatkiem jak i pełnym daniem.
…kuchnia
Wiemy ile pracy trzeba włożyć, żeby przeliczyć w każdej ugotowanej po raz pierwszy potrawie wymienniki. Przecież chcemy, żebyśmy my i nasze dzieci jedli różnorodnie. Postanowiliśmy dzielić się z Wami tą wykonaną pracą. Żeby było łatwiej.
Kurczak tikka masala
Kurczak tikka masala – soczysty i smaczny.
…Bezy czekoladowe
Pyszne bezy z kawałkami czekolady.
…Tiramisu
Klasyka we włoskim wydaniu – tiramisu. Przepis żony byłego ambasadora włoch w Polsce, z pochodzenia polki Anny Horster De Walassy (przepis z 1999 roku). Możesz je przygotować w klasyczny sposób albo w wersji na piknik lub do pracy – w słoiczku.
…Muffinki ajerkoniakowe [bezglutenowe]
Muffinki ajerkoniakowe bezglutenowe są mega smaczne.
…Sernik
Przepyszny klasyczny sernik.
…Puszysty omlet cesarski
Puszysty omlet z mąki orkiszowej i mleka ryżowego – banalnie prosty, idealny na weekendowe śniadanie.
…Zielone curry z krewetkami
Zielone curry z krewetkami przyciąga oko kolorem i napełnia smakiem.
…Sałatka z buraków i rabarbaru
Sałatka z buraków chioggia i rabarbaru hipnotyzuje kolorami i zaskakuje smakiem. Inspiracją był przepis Yottama Ottolenghi z książki Cała Obfitość.
…Ciasto kruche z rabarbarem i bezą
Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Kruchy spód, kwaskowaty rabarbar, beza miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz. Rabarbar niepozbawiony skórki daje przepiękny kolor a po upieczeniu ma idealną konsystencję.
…