Pasta z makreli i twarogu – klasyka. Idealna do chleba. Porcja o wadze 40 g ma 1,1 wymiennika, w tym 0,4 WW i 0,7 WBT. 100 g ma 218 kcal.
Pasta z makreli
Składniki
- 200 g twarogu półtłustego
- 150 g makreli wędzonej (bez ości i skóry)
- 30 g majonezu
- 5 g chrzanu (ze słoiczka)
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- posiekana pietruszka
Przygotowanie
- Twaróg przekręć przez maszynkę lub przetrzyj przez praskę. Dodaj majonez oraz makrelę. Całość doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Dodać posiekaną pietruszkę.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 218 kcal Białka: 17.9 g Tłuszcze: 12.3 g Cukry: 9.0 g Wymienniki: 2.7 WW: 0.9 WBT: 1.8
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz