Surówka z fenkułu i natki pietruszki jest smaczna i bardzo świeża. To idealny dodatek do obiadu, nawet dla tych, którzy nie lubią fenkułu – bo polubią. 85g sałatki ma 2,0 wymienniki, w tym 1,4 WW i 0,6 WBT. 100g ma 138 kcal.
Surówka z fenkułu i natki pietruszki
Składniki
- 150 g fenkułu (kopru włoskiego)
- 10 g pietruszki
- 30 g majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka wody
Przygotowanie
- Wymieszaj fenkuł z natką. Połącz majonez z sokiem z cytryny oraz wodą i tak przyrządzonym dressingiem polej fenkuły.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 138 kcal Białka: 1.3 g Tłuszcze: 7.4 g Cukry: 17.0 g Wymienniki: 2.4 WW: 1.7 WBT: 0.7
Podawaj ze Sznycel z kurczaka.
Przepis za DONNA HAY – SZYBKO, ŚWIEŻO, PROSTO
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz