Porcja pysznej rybki o wadze 130 g (po usmażeniu oczywiście) ma 3,5 wymiennika, w tym 0,8 WW i 2,7 WBT.
Płat pstrąga w panierce
Składniki
- filet pstrąga (płat bez skóry) - 500 g
- jajko - 1 sztuka
- bułka tarta - 45 g
- olej do smażenia - 3 łyżki
Przygotowanie
- Z płata pstrąga wyciągamy ości, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano. Waga podana tutaj z uwagi na prostotę przepisu nie ma istotnego znaczenia w końcowym przeliczaniu wymienników jeżeli oczywiście zachowamy umiar w panierce i tłuszczu.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 234 kcal Białka: 19.1 g Tłuszcze: 14.9 g Cukry: 6.1 g Wymienniki: 2.7 WW: 0.6 WBT: 2.1
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz