mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Tost z awokado i pieczoną ricottą

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1520
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_tostzricotta.pngCiepły chleb tostowy i ricotta, chłodne, delikatne awokado - pyszny i pożywny zestaw na śniadanie, który ma 3,5 wymiennika, w tym 1,2 WW i 2,3 WBT. 100g ma 240 kcal.

Składniki:

• 2 kromki chleba tostowego

• 75 g awokado

• 2 łyżki oliwy z oliwek (może być też olej rydzowy, awokado możemy też wymieszać z olejem lnianym

• sok z cytryny

• świeże zioła do podania (bazylia, oregano)

• sól i świeżo zmielony pieprz

 

Piekarnik nagrzej do 200°C (może być z funkcją grilla). Awokado posiekaj i wymieszaj z jedną łyżką oliwy lub oleju, skrop sokiem z cytryny. Ricottę przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz przez około 10-15 minut aż będzie lekko podpieczony. Tosty opiecz w tosterze. Przełóż na nie podpieczoną ricottę oraz awokado.  Możesz dodać listki bazylii i oregano. Smacznego :-)

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_tostzricotta_ww.png

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_tostzricotta_tab.png

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_tostzricotta_cal.png

Inspiracja: Donna Hay

 

 

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: awokado ricotta

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość środa, 20 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się