mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Naleśniki

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6106
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_nalesniki_n2.png

Naleśniki z mąki orkiszowej i mleka ryżowego - w smaku nie różnią się od tradycyjnych. Jeden naleśnik ma 2,3 wymiennika, w tym 1,9 WW i 0,4 WBT.

Składniki:

• 4 jajka

300g mąki orkiszowej typu 650

500 ml mleka ryżowego

szczypta soli (najlepiej himalajskiej)

150 ml wody

pół łyżki oleju

Mąkę przesiać. Jajka umyć, dodać do mąki. Dodać mleko, wodę i sól. Zmiksować. Wymierzoną porcję oleju przelać do osobnego naczynia. Patelnię przed nałożeniem ciasta posmarować pędzelkiem namoczonym w naczyniu z oliwą. Smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_nalesniki_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_nalesniki_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_nalesniki_cal.png

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość sobota, 25 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się