mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Paluchy z ciasta francuskiego z chia

Dodane przez w w przystawki
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 3817
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_paluchyzciasta.pngPaluchy z ciasta francuskiego z chia są idealną przekąską. Jeden paluch porcja o wadze 12g ma 0,8 wymiennika, w tym 0,4 WW i 0,4 WBT. 100g ma 474 kcal.

Składniki:

• 120 g ciasta francuskiego

• 1 jajko

• 10 g nasion chia

• sól (najlepiej himalajska)



Gotowy płat ciasta francuskiego jeszcze bardziej rozwałkuj na grubość około 3 mm, prostokąt o wymiarach 20 x 15 cm. Prostokąt posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp solą i nasionami chia. Prostokąt złóż na pół z nadzieniem w środku, wzdłuż krótszego boku, otrzymując prostokąt 10 x 15 cm. Lekko dociśnij ciasto, pokrój na 1,5 cm paski. Trzymając za końce, zwiń je kilkakrotnie tworząc spiralki i posmaruj je jajkiem. Posyp resztą chia. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika. Piecz przez 15 minut na złoty kolor.

Można je też podawać z Zupa krem z pieczonej dyni z gruszką


Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_paluchyzchia_ww.png
 

Tabela produktu

 b2ap3_thumbnail_paluchyzchia_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

 b2ap3_thumbnail_paluchyzchia_cal.png

 

 

 

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: chia

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 23 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
przekąski (15)
przystawki (15)
do chleba (15)
ludzie (3)

Zaloguj się