mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Sałatka z bobem i fasolką szparagową

Dodane przez w w przystawki
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 7941
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_salatkazbobem_n2.png

100g sałatki z bobem i fasolką szparagową ma ok. 2 wymienników.

Składniki:

• 200g ugotowanego bobu (ok. 300g surowego w łupinach),

• 200g zielonej fasolki szparagowej,

• 100g suszonych pomidorów z oliwy,

• 100g fety,

• 1 łyżka (9g) oliwy z oliwek,

•sól i pieprz świeżo zmielone.

W dużym rondlu zagotować na dość dużym ogniu osoloną wodę i wrzucić bób. Doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć nieco ogień i gotować bób przez około 8 minut, aż zmięknie. Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie, po czym znów odcedzić. By usunąć skórkę, naciąć nożem każde z ziaren z boku i lekko wycisnąć. Fasolce szparagowej odkroić koniuszki. Gotować przez 4-5 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą. Przekroić na mniejsze części. Fetę kroimy w kostkę. Pomidory suszone w małe kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem i ...  smacznego.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_salatkazbobem_ww_20140104-010617_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_salatkazbobem_tab_20140104-010627_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_salatkazbobem_cal.png

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: bób fasolka szparagowa

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 23 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się