mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Makaron z pesto pietruszkowym

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 4656
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_makaronzpestopietruszkowym_n2.png

Porcja makaronu z pesto pietruszkowym  o wadze 180g ma 6,5 wymiennika, w tym 3,9 WW i 2,6 WBT.

Składniki:

• 130g suchego makaronu orkiszowego spagetti (można zastąpić innym)

• 10g natki pietruszki

• 25g pestek dynii

• 10g sera koziego twardego typu parmezan

• 5 łyżek (45g) oliwy z oliwek 

• 1 łyżeczka octu balsamicznego

• 1/3 ząbka czosnku

• sól, pieprz

Pestki dynii zrumienić na patelnii, ostudzić. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Ugotować makaron, odcedzić. Wymieszać z pesto i wyłożyć na talerze.

 

Tabela wymienników dla makaronu z pesto pietruszkowym

b2ap3_thumbnail_makaronzpestopietruszkowym_ww_20140106-125449_1.png

 

Dla tych, którzy chcą w inny sposób serwować pesto tabela wymienników dla samego pesto pietruszkowego 

b2ap3_thumbnail_pestopietruszkowe_ww_20140106-125752_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_makaronzpestopietruszkowym_tab_20140106-125459_1.png

 

Kaloryczność w 100g makaronu z pesto pietruszkowym

b2ap3_thumbnail_makaronzpestopietruszkowym_cal.png

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: makaron orkiszowy

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość niedziela, 22 październik 2017

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się