Baton orzechowo-dyniowy bezglutenowy, bez pieczenia, o wadze 50 g ma 3.1 wymiennika, w tym 1.4 WW i 1.7 WBT. 100g ma 445 kcal.
Batony orzechowo-dyniowe [bezglutenowe] [low FODMAP]
Porcje
12
porcjePrep time
15
minutKalorie
445
kcalWymienniki
6.1
WW
2.8
WBT
3.3
W臋glowodany
28
gWarto艣膰 od偶ywcza w 100g
Sk艂adniki
250 g mas艂a orzechowego 100% g艂adkiego
115 g syropu klonowego
1 艂y偶eczka pasty waniliowej
125 g p艂atk贸w quinoa
50 g bia艂ka dyni w proszku
50 g pestek dyni
Szczypta soli
Przygotowanie
- Wy艂贸偶 kwadratow膮 foremk臋 20×20 cm (najlepiej z wyjmowanym dnem) papierem do pieczenia.
- Do garnuszka w艂贸偶 mas艂o orzechowe i syrop klonowy. Mieszaj膮c zagotuj i gotuj jeszcze przez 30 sec. Dodaj pozosta艂e sk艂adniki i dobrze wymieszaj. Prze艂贸偶 do foremki i wyr贸wnaj szpatu艂膮. Sch艂贸d藕 w lod贸wce minimum 1 godzin臋. Po sch艂odzeniu podziel na 12 kawa艂k贸w.
- Mo偶esz przechowywa膰 w lod贸wce do tygodnia czasu.
Smacznego 馃檪
Dodaj komentarz