Baton orzechowo-dyniowy bezglutenowy, bez pieczenia, o wadze 50 g ma 3.1 wymiennika, w tym 1.4 WW i 1.7 WBT. 100g ma 445 kcal.
Batony orzechowo-dyniowe [bezglutenowe] [low FODMAP]
Porcje
12
porcjePrep time
15
minutKalorie
445
kcalWymienniki
6.1
WW
2.8
WBT
3.3
Węglowodany
28
gWartość odżywcza w 100g
Składniki
250 g masła orzechowego 100% gładkiego
115 g syropu klonowego
1 łyżeczka pasty waniliowej
125 g płatków quinoa
50 g białka dyni w proszku
50 g pestek dyni
Szczypta soli
Przygotowanie
- Wyłóż kwadratową foremkę 20×20 cm (najlepiej z wyjmowanym dnem) papierem do pieczenia.
- Do garnuszka włóż masło orzechowe i syrop klonowy. Mieszając zagotuj i gotuj jeszcze przez 30 sec. Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Przełóż do foremki i wyrównaj szpatułą. Schłódź w lodówce minimum 1 godzinę. Po schłodzeniu podziel na 12 kawałków.
- Możesz przechowywać w lodówce do tygodnia czasu.
Smacznego 🙂
Dodaj komentarz