Sernik baskijski ma wyjątkowy smak dzięki lekko gorzkawej warstwie zewnętrznej i wyjątkowo kremowemu środku.
…desery
Bezy czekoladowe
Pyszne bezy z kawałkami czekolady.
…Tiramisu
Klasyka we włoskim wydaniu – tiramisu. Przepis żony byłego ambasadora włoch w Polsce, z pochodzenia polki Anny Horster De Walassy (przepis z 1999 roku). Możesz je przygotować w klasyczny sposób albo w wersji na piknik lub do pracy – w słoiczku.
…Muffinki ajerkoniakowe [bezglutenowe]
Muffinki ajerkoniakowe bezglutenowe są mega smaczne.
…Sernik
Przepyszny klasyczny sernik.
…Ciasto kruche z rabarbarem i bezą
Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Kruchy spód, kwaskowaty rabarbar, beza miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz. Rabarbar niepozbawiony skórki daje przepiękny kolor a po upieczeniu ma idealną konsystencję.
…Babka z ajerkoniakiem bezglutenowa
Babka z ajerkoniakiem bezglutenowa i ze zmniejszoną ilością cukru. Wilgotna, pyszna.
…Babka red velvet [bezglutenowa]
Babka red velvet bezglutenowa – prosta, szybka, smaczna, efektowna. Porcja o wadze 80 g ma 5.1 wymiennika, w tym 3.2 WW i 1.9 WBT. 100 g ma 397 kcal.
…Babka czekoladowa z matcha
Babka czekoladowa z matcha, na mące orkiszowej, smaczna i delikatna – jedna porcja o wadze 60 g na 3,8 wymiennika, w tym 2,4 WW i 1,4 WBT. Do kawy i zielonej herbaty, idealne.
…Kostka cytrynowa [bezgultenowe] [low FODMAP]
Kostka cytrynowa, kwaskowata, bardzo smaczna. Jedna kostka o wadze 50 g ma 3.4 wymiennika, w tym 2.1 WW i 1.3 WBT. 100 g ma 424 kcal.
…