mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Soczewica i suszone pomidory w liściach boćwiny

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6178
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_soczewicawlisciachbocwiny_n2.png

0,6 wymiennika ma 1 gołąbek z suszonych pomidorów i soczewicy w liściu boćwiny.

Składniki:

• 50g suszonych pomidorów (nie w zalewie)

• 150g czerwonej soczewicy (suchego produtku)

• 28 dużych liści boćwiny (bez ogonków)

• 80g cebuli

• 36g (4 łyżki) oliwy z oliwek

• sól morska

• pieprz

Soczewicę wypłukać. Na jedną część soczewicy przygotować 3 części wody (na 150g - 600 ml). Gotować pod przykryciem, na małym ogniu z solą morską przez 35 minut. Cebulę skroić na drobne kawałki podsmażyć na oliwie z oliwe. Pomidory pokroić bardzo drobno i dodać do cebuli. Dołożyć ugotowaną soczewicę, doprawić solą i pieprzem. Farsz powinien być odparowany z wody. Porcje farszu o wadze 15g zawijać w liście boćwiny jak gołąbki. Gotować na parze ok. 15 minut.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_soczewicawlisciachbocwiny_ww_20140104-231754_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_soczewicawlisciachbocwiny_tab2.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_soczewicawlisciachbocwiny_cal.png

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość sobota, 25 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
przekąski (15)
przystawki (15)
do chleba (15)
ludzie (3)

Zaloguj się